Do a good job in key processes to improve the yiel

2022-08-09
  • Detail

Do a good job in key processes and improve the yield of corrugated board

the low yield of corrugated board is a problem that manufacturers are worried about. There are many reasons for the low yield of paperboard, but it mainly occurs in the key processes of single-sided machine, conveying bridge, gluing compound, drying and partial pressure cross cutting. This article lists some common problems in these key processes, and gives relevant solutions, hoping to be helpful to you

generally, employees in the workshop should be very familiar with the technological process of corrugated board: corrugated board made by single-sided corrugated machine fits with the inner paper to form a solid single-sided corrugated board. After being transported across the bridge to the gluing machine for gluing and composite face paper, it is dried in the dryer, pressed according to the production requirements, and cut longitudinally and transversely to make cardboard. Obviously, the reasons for the waste of base paper and the low yield of paperboard appear in the key processes of single-sided machine, conveying bridge, gluing compound, drying and partial pressure cross cutting

single sided machine unit

problem 1: after the single-sided machine is turned on, the base paper is input, the corrugated paper is not neatly bonded with the inner paper, and the paper feeding is skewed

solutions: 1. Speed up the vehicle and it can be corrected instantly; 2. That is, set points or lines on the cylinder surface or the ground of the preheater of the corrugating machine, lining and corrugated paper, and adjust them by visual inspection

problem 2: the base paper is cracked by the preheater, resulting in paper breakage

solution: reduce the preheating area according to the paper

problem 3: when the lining and corrugated paper are inspected by the manufacturer, there are small openings with a palm size in the drum. After entering the corrugating machine, one side corrugated paper is short of materials

solution: before starting the machine, prepare the lining paper that is slightly larger than the palm of your hand (the color and gram weight are the same as the base paper on the corrugating machine. The lining paper has a gap to take the lining paper, and the corrugated paper has a gap to take the corrugated paper. Before the base paper enters the corrugating machine, clamp the gap on both sides and stick it. The action must be rapid, accurate, timely and safe)

conveying across the bridge

problem 1: when crossing the bridge, the paperboard of the single-sided machine is piled up too much, and the drying locomotive is too fast or suddenly accelerated, and the bonding is not firm after breaking

solution: when crossing the bridge, the operator should pay attention to the dryer to increase the speed at a constant speed, and do not start too fast. When the bonding is broken, the upper lap surface should follow the running direction of the cardboard. Do not stop when bonding

problem 2: for some reason, when the width of the inner and tile of one-sided corrugated board is inconsistent, it is scratched by the paper gripper that controls its direction

solution: when the width of the tile paper is wide, the two clamping plates of the paper gripper should be adjusted to be slightly smaller than the width of the tile paper; If the inside paper is wide, scrape the part wider than the tile paper neatly in front of the paper holder

after the dryer is turned on, it will eventually achieve a strong industrial chain. All layers of single-sided paperboard are not aligned. Before the dryer is turned on, move the paper holder of each layer of single-sided paperboard outward by 2-3 cm according to the size of the side of the longitudinal cutting knife

upper strength usually refers to the ability of materials to resist elastic deformation, plastic deformation and fracture under the action of external forces. Glue compounding

problem 1: at the request of customers, use ordinary box board paper as face paper. After preheating, the base paper becomes brittle, and it is easy to be torn off when entering the dryer

solution: reduce the area of preheating surface, appropriately increase the amount of glue, and reduce the tension of tissue paper; The drum can also be rotated manually until it is normal

problem 2: after entering the dryer, the side lines of the face paper and the paperboard of the single-sided machine are uneven, and the width of the production paper is different

solution: first of all, during operation, the paper edges and paper heads of each layer can be sent for drying only after they are aligned. When they are uneven, they can be sent. Speed up the drying locomotive to run straight, but the uneven part has constituted a waste. Whether the face paper is wider or narrower than single-sided corrugated board, it must be aligned on one side. Secondly, if the side line of the face paper reel is not on the same line with the paper gripper and paperboard, even if the edges and ends of the base paper are aligned and sent to the dryer, the running distance will be uneven. In order to solve this problem, we might as well hang a line from the side of the paper gripper and paperboard conveying across the bridge in advance, drop it to the top of the axleless support of the facial paper, 0.5cm away from the center of the web, click the button on the axleless support, and adjust it until the edge of the facial paper is perpendicular to the line

dryer drying

problem 1: stop for some reason, and the time is too long, resulting in a large area of glue opening of paperboard, especially the three-layer board

solution: try not to stop the machine during production. When it is really necessary to stop the machine, the operator has always predicted the stopping time according to the situation. If it is not a short time (more than two minutes for five layers of boards and more than half a minute for three layers of boards), it is best to cut each layer of paper before gluing, put it on Chinaplas 2017, and open the cardboard out of the drying channel

problem 2: the conveyor belt of the dryer deviates, the edge of the cardboard is glued, and the adhesion is poor

solution: correct the deviation on the wheel, pick out the unqualified cardboard during stacking, and glue it by hand. Now the automatic deviation correction device has been used, with good effect, reducing labor intensity and waste rate

problem 3: the drying channel temperature of the dryer is too high, and the paperboard degumming and fracture are common in three-layer paperboard. Solution: in case of crisp lining and surface paper, increase the drying speed, exhaust and depressurize at the same time, and notify the glue dispenser to increase the glue amount according to the situation; The amount of glue should be appropriate, otherwise there will be streaks

line pressing, vertical and horizontal cutting

problem 1: the line pressing device breaks the lining and face paper, and the line pressing exceeds the allowable error

solution: flexibly adjust the pressing depth according to the dry humidity of paper and paperboard. The paper indentation inside should be clear and unbroken; In addition to the dimensional error, it is the deflection of the concave wheel of the crimping wheel, which can be corrected

problem 2: the trimming is not adjusted in time, causing the paper to cross the bridge left or right

solution: adjust the paper holder

problem 3: the cross cutting knife is too blunt, and it is easy to tear the cross section of the imported kraft faced carton board

solution: the knife should be polished or replaced in time. The knife on the bottom should not be too tight to avoid hurting the knife

in addition, according to the quantity and size of the produced paperboard, make rational use of the paper, try to control the cutting edge of the paperboard within 0, 5em-2em, and skillfully match the production. On the premise of not affecting the quality, the paperboard with material shortage or slight degumming (1-2em from the edge of the paperboard) shall be repaired to reduce waste and improve the qualified rate of finished products

Copyright © 2011 JIN SHI